Даме груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 18 и 19 март 2019 година со почеток од 19:00 час. во киното на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се прикажува филмот „Помош ги смалив родителите“, влез 100 денари. За првите 10 посетители влезот е бесплатен!

Help, I Shrunk my parents (Помош, ги смалив родителите)

Кратка содржина: Училиштето Феликс повторно се прогонува, само овој пат тоа не е добронамерниот дух
на основачот на училиштето Ото Леонард и непријатността што ја предизвика, туку омразениот и долго време
мртов директор Хулда Стингбеард. Феликс, Ела и нивната банда мораат да ги постават лостовите во движење
за да го спасат училиштето и повторно да го вратат д-р Шмит-Гесененвејн и неговите родители
во нивната оригинална големина.

Времетраење / Runtime: 93’
Режија / Director: Tim Trageser
Држава/ Country: Германија/ Germany
Година/ Year: 2018
Жанр
/ Genres: Акција, Авантура, Комедија/ Action, Adventure, Comedy

Дистрибутер: Узенгија ДООЕЛ

линк од imdb: https://www.imdb.com/title/tt6818140/
линк од трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=xluPP5oys4c