Даме Груев бб,
1440 Неготино

НАЈДОБАР ГЛАС - 2018

Центарот за култура и оваа година ќе ја организира најстарата и најпознатата музичка манифестација „Најдобар глас“. Ве известуваме дека пријавувањето започна и веќе има неколкумина пријавени. Секој што е заинтересиран да настапува на оваа манифестација слободно може да се пријави во просториите на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино лично од 09:00 до 14:00 часот или пак на телефонските броеви 075/ 229-410 кај лицето Боре Ничков или cialis на 071/307-748 кај лицето Елизабета Апостолова.

Пријавете се за победниците следуваат парични награди од по 5.000 денари за освоено прво место од жири за народна и за забавна музика и за освоено прво место од публика 3.000 денари.

 

 

„ТИ СПИЕШ ТЕБЕ ТИ СЕ СПИЕ“

Аматерскиот театар „Ацо Ѓорчев“ на Центарот cialis pas cher за култура Неготино гостуваше во Богданци, каде што пред полна сала се претстави со претставата „Ти спиеш тебе ти се спие“ По оваа следуваат гостувања и во други градови низ Македонија.

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

По повод Меѓународниот ден на мајчинот јазик во соработка со ООУ „Гоце Делчев“ Неготино и Музичкото училиште „Владимир Арсовски“, Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино организира Литературно читање и изведби на музички дела на пијано и виолина, во Фоајето на Центарот  за култура.

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА И ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ МАЈА КРСТЕВСКА КОЛАРОВА

НА 07.12.2017 (четврток) со почеток од 18:00 час. во фоајето на Центрот за култура ќе се оджи промоција на збирка поезија „Небо со боја на боровбница“ од http://www.viagrabelgiquefr.com/ писателот Мaја Крстевска Коларова, истата вечер ќе има и изложба  на фотографии од истиот автор проследена со литературно читање.