Даме Груев бб,
1440 Неготино

Ликовно Музички Перформанс 

на 13.04.2017 година со почеток од 17:00 часот на плоштадот пред Центарот за култура, традиционален ликовно музички перформанс пред големиот верски празник Велигден.

 

 

Ден со „Ханс Кристијан Андерсен“

 

30.03.2017 год. Ликовна работилница во Центарот за култура во соработка со училиштето „Гоце Делчев“, малите ликовни таленти цртаа цртежи на тема „Ден на Ханс Кристијан Андерсен“.

 

     

     

     

        

  

„ЕГЗИТ 2017 - ПОВРЗУВАЊЕ НА КОНТИТЕНТИТЕ

Во фоајето на Центарот за култура ќе се организира групна ликовна изложба на ликовни уметници од Кореја наречена ЕГЗИТ 2017 - Поврзување на континентите, отварањето на изложбата ќе биде од 11:30 часот.

 

 

 „ПРВИН ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ПОСЛЕ ЌЕ МЕ ...“

 

Во Центарот за култура комедијата  „Првин ќе ме земеш после ќе ме ...“ во изведба на Театар Крик, во која главна улога ја има нашиот сограѓанин Роберт Ристов заедно со Мирјана Поповска Ристов и Дарко Велиќ во режија на Ѓорѓи Ризески. Урнебесна комедија која не се пропушта,  повелете на 23.05.2017 год. (вторник) од 19:30 часот, влез:100 ден.