Даме груев бб,
1440 Неготино

МЕЃУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ - МАНАСТИРСКИ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ - 2018

Традиционално и оваа година ќе се одржи овој фестивал на плоштадот на град Неготино на 25 (петок) и 26 (сабота) мај 2018 год. со почеток од 19:00 часот. На овој настан ќе учествуваат 10 културно уметнички друштва и ансамбли како од Република Македонија така  и од странство. 

 

НАЈДОБАР ГЛАС 2018

Во Центарот за култура на 30 април повторно ќе се одржи традиционалната манифестација НАЈДОБАР ГЛАС 2018, на овој настан учество ќе земат млади талентирани изведувачи на забавна и народна музика, гости на вечерта ќе бидат Александар Мојсовски и Ѓоко Ѓорчев. Манифестацијата е подржана од Министерството за култура на Република Македонија и од Општина Неготино. 

Не пропуштајте!

 

Филмот GOLIATH - ГОЛИЈАТ

Во киното од среда 25 април  до  петок 27 април од 20:00 часот.

Влез: 50 ден. Се доделуваат 60 бесплатни билети заинтересираните можат да ги подигнат во билетарата пред кино претставата!

СТЈУАРДЕСИ

Поради голем интерес на барање на публиката, повторно на 24 април (вторник) со почеток од 19:30 часот во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе ни гостува Театaрот од Кавадарци со урнебесната комедија „СТЈУАРДЕСИ“  не пропушатјте да ја погледнете оваа претстава!