Даме груев бб,
1440 Неготино

Училишна аматерска театарска претстава за деца

 

Автор на претставата е Весна Ристова наставник во ООУ „Гоце Делчев“ Неготино, а учесници се ученици од 7 одделение од истото училиште. 

 

 

Изложба на фотографии - Велигден

 

Фото - Видео клубот „Ацо Ѓорчев“ Неготино во чест на големиот верски празник, организира Изложба на фотографии на тема Велигден.

Ликовно Музички Перформанс 

на 13.04.2017 година со почеток од 17:00 часот на плоштадот пред Центарот за култура, традиционален ликовно музички перформанс пред големиот верски празник Велигден.

 

 

Ден со „Ханс Кристијан Андерсен“

 

30.03.2017 год. Ликовна работилница во Центарот за култура во соработка со училиштето „Гоце Делчев“, малите ликовни таленти цртаа цртежи на тема „Ден на Ханс Кристијан Андерсен“.