Даме груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 15.11.2019 година (петок) од 19:30 часот во Центарот за култура ќе гостува аматерскиот театар од Гевгелија со комедијата - „КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА“.  Проектот е поддржан од Министерството за култура, а  влезот е слободен! 

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 11. и 12.11.2019 година ( понеделник и вторник) во Киното на Центарот за култура Неготино - ПРЕМИЕРА - на филмот „ВРБА“ од Милчо Манчевски.
Почеток од 19:00 часот.
Влез: 100 денари.

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 30.10.2019 година со почеток од 19:00 часот во салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи концерт на „ДУО СКУПИ“, Делата се аранжирани за флејта и виолина од Ермаљ Мехмети, влезот е слободен!!

ПРОГРАМА:

1.        Со маки сум се родил јас

2.        Не си го продавај Кољо чивлигот

3.        Një Lule

4.        Касапско Оро

5.        Море сокол пие

6.        Опа иха

7.        Јано мори

8.        Burimet

9.        Си заљубив едно моме

10.     Пајдушко оро

 

 

 
Напишано од НУЦК
Категорија:

07.11.2019 година (четврток) од 19:00 часот - Новата УРНЕБЕСНА ИНТЕРАКТИВНА КОМЕДИЈА на „ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА“ и во НЕГОТИНО!!!

Дејствието се случува во Фризерски салон. Во станот над фризерницата е извршено убииство на познатата пијанистка Лена Вагнер. Осомничени се сите присутни во фризерскиот салон. Публиката има за задча да помогне во разоткривањето на убиецот. ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА – СЕКОГАШ АКТУЕЛЕН!!!  ВЛЕЗ: 100 денари!

РЕЖИЈА и СЦЕНОГРФИЈА: РОБЕРТ РИСТОВ
КОСТИМОГРАФИЈА: ЕЛЕНА ЛУКА
КОРЕОГРАФИЈА: ИСКРА ШУКАРОВА

ИГРААТ:
ГОГИ : НИКОЛА КУЗЕЛОВ
ДИДИ: МИРЈАНА ПОПОВСКА РИСТОВ
ИНСПЕКТОР ВЕСЕЛИНОВ: ДАРИЈАН ПЕТРОВ
Г-ѓа КОСТОВ: ЈЕЛЕНА МИЈАТОВИЌ
ЕМИЛ: ЧЕДОМИР МИТЕВСКИ
ПОМЛАД ИНСПЕКТОР БОРЕ: РАДО АЛЕКСОВСКИ
СВЕДОЦИ: ПУБЛИКАТА

 

Напишано од НУЦК
Категорија:

На ден 31.10.2019 год. Академскиот ансамбл Македонија по завршената балканска турнеја ја започнува концертната турнеја низ Македонија, Свој целовечерен концерт ќе одржи во Неготино со почеток од 19:00 часот. Како предгрупа учество ќе земе КУД „Јане Сандански“ од Неготино, влез 100 денари.