Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 18.11.2022 година во фоајето на Центарот за култура Неготино, се одржа изложба на фотографии од авторот Горан Димов.

 

 

 

Видео од фотографиите: https://www.youtube.com/watch?v=3N8ngAfFnqE

 

Напишано од НУЦК
Категорија:
Почитувани, на 02.02.2023 година (четврток) од 18:30 часот премиерно ќе биде прикажан детскиот игран филм "МАКС И БЕСНАТА  ДРУЖИНА".
? Макс влетува во возбудлива криминална истрага со намќорестите пензионери од Бесната дружина иако сите заедно имаат повеќе од 200 години.
 
 
Категоризација: 8+ години
?Влез: 100 ден.
Напишано од НУЦК
Категорија:
НА 17.11.2022 година (четврток) со почеток од 19:00 часот ПРЕМИЕРА на најновиот игран филм на Милчо Манчевски - „КАЈМАК“, влез 150 денари. Не ја пропуштајте можноста да го погледнете премиерното прикажување во Киното на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино истовремено со сите кина во Македонија.
 
Содржина на филмот:
Две семејства си ја бараат среќата - пристојни на почетокот, среќни на крајот.
 
Актери:
Сара Климоска, Камка Тоциновски, Александар Микиќ, Симона Спировска, Ана Стојановска, Филип Трајковиќ
 
Режисер и сценарист:
Милчо Манчевски
 
Времетраење:
1 час 46 минути
 
Копродукција меѓу:
Македонија, Данска, Холандија и Хрватска, со поддршка на Еуримаж
 
Година на продукција:
2022
 
Жанр:
црна комедија

https://www.facebook.com/kaymak.themovie/videos/2705337236265779/