Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 16. и 17.12.2021 година (четврток и петок) со почеток од 18:30 час. во

Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се прикажува играниот филм

за деца „Стакленото момче“, настанот ќе се одржи по сите протоколи

за заштита од CODIV 19 вирусот.

СТАКЛЕНОТО МОМЧЕ

Времетраење / Runtime: 90’

Држава / Country: Италија, Австрија Швајцарија / Italy, Austria, Switzerland

Режија / Director: Samuele Rossi

Кратка содржина:

Стакленото момче Пино Гамбаси е дете што страда од хемофилија и гори

од нескротлива желба за слободна и бескрајна храброст: решава да ја

почне својата авантура во светот и да им покаже на сите дека може

да живее како и секое друго дете.

 
Еве линк од IMDB за повеќе информации за филмот -