Даме груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

Повторно и оваа година Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе ја организира традиционалната манифестација „Неготинска поетска вечер“ 2018 во прекрасниот амбиент на Манастирот „Св.Ѓорѓи“ Неготино. На овој настан кој веќе неколку години наназад го организираме во очи на големиот

државен  празник „8ми Септември“ учество ќе земат повеќе поети од Неготино и од повеќе градови на Република Македонија. Ве покануваме на 7 септември петок од 19:00 час. во дворот на Манастирот „Св.Ѓорѓи“ да присуствувате на овој настан.