Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 1 октомври 2020 (четврток) со почеток од 18:00 во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ (или по можност на отворено) ќе се отвори изложбата на фотографии од  најстарите икони и фрескоикони од Бигорскиот Манастир „Св. Јован Крстител“, која што е посветена во чест на јубилејот „1000 години Бигорски Манастир“. Ве покануваме да ја посетите изложбата, која воедно ќе биде збогатена со вокално инструментален репертоар со настап на членови на КУД „Јане Сандански“ при НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ - Неготино.