Даме груев бб,
1440 Неготино

На 15.11.2019 година (петок) од 19:30 часот во Центарот за култура ќе гостува аматерскиот театар од Гевгелија со комедијата - „КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА“.  Проектот е поддржан од Министерството за култура, а  влезот е слободен! 

На 11. и 12.11.2019 година ( понеделник и вторник) во Киното на Центарот за култура Неготино - ПРЕМИЕРА - на филмот „ВРБА“ од Милчо Манчевски.
Почеток од 19:00 часот.
Влез: 100 денари.

07.11.2019 година (четврток) од 19:00 часот - Новата УРНЕБЕСНА ИНТЕРАКТИВНА КОМЕДИЈА на „ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА“ и во НЕГОТИНО!!!

Дејствието се случува во Фризерски салон. Во станот над фризерницата е извршено убииство на познатата пијанистка Лена Вагнер. Осомничени се сите присутни во фризерскиот салон. Публиката има за задча да помогне во разоткривањето на убиецот. ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА – СЕКОГАШ АКТУЕЛЕН!!!  ВЛЕЗ: 100 денари!

РЕЖИЈА и СЦЕНОГРФИЈА: РОБЕРТ РИСТОВ
КОСТИМОГРАФИЈА: ЕЛЕНА ЛУКА
КОРЕОГРАФИЈА: ИСКРА ШУКАРОВА

ИГРААТ:
ГОГИ : НИКОЛА КУЗЕЛОВ
ДИДИ: МИРЈАНА ПОПОВСКА РИСТОВ
ИНСПЕКТОР ВЕСЕЛИНОВ: ДАРИЈАН ПЕТРОВ
Г-ѓа КОСТОВ: ЈЕЛЕНА МИЈАТОВИЌ
ЕМИЛ: ЧЕДОМИР МИТЕВСКИ
ПОМЛАД ИНСПЕКТОР БОРЕ: РАДО АЛЕКСОВСКИ
СВЕДОЦИ: ПУБЛИКАТА

 

На 30.10.2019 година со почеток од 19:00 часот во салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи концерт на „ДУО СКУПИ“, Делата се аранжирани за флејта и виолина од Ермаљ Мехмети, влезот е слободен!!

ПРОГРАМА:

1.        Со маки сум се родил јас

2.        Не си го продавај Кољо чивлигот

3.        Një Lule

4.        Касапско Оро

5.        Море сокол пие

6.        Опа иха

7.        Јано мори

8.        Burimet

9.        Си заљубив едно моме

10.     Пајдушко оро