Даме груев бб,
1440 Неготино

На 26 и 27 февруари (вторник и среда) 2019 година со почеток од 20:00 часот во киното на Центарот за култура Неготино ќе се прикажува играниот филм (трилер) : „Куќата што ја изгради Џек“, филмот ќе се прикажува во исто време во повеќе градови низ Македонија: Скопје Синеплекс, Битола , Прилеп и Струга. Не ја пропуштајте можноста да го погледнете овој трилер кој има оцена 7  на IMDb! Влез:100 денари.

The House That Jack Built (Куќата што ја изгради Џек)


Кратка содржина: САД во 1970-тите. Го следиме високо интелигентниот Џек во временски период од 12 години и ги запознаваме убиствата што го дефинираат развојот на Џек како сериски убиец. Приказната ја доживуваме од гледна точка на Џек, додека тој ни го пренесува секое убиство како уметничко дело само по себе. Како што се ближи неизбежната полициска интервенција, тој зема сѐ поголеми ризици во неговиот обид да го создаде врвното уметничко дело. По пат ги доживуваме описите на Џек за неговата лична состојба, проблемите и мислите преку постојаните разговори со непознатиот Верџ – гротескна мешавина од надмудрување и речиси детско самосожалување и психопатски објаснувања. „Куќата што ја изгради Џек“ е мрачна и зла приказна, која сепак е пренесена преку една филозофска и повремено хумористична приказна.

Времетраење / Runtime: 155’
Режија/ Director: Lars von Trier

 


линк од imdb: https://www.imdb.com/title/tt4003440/?ref_=nv_sr_1
линк од трејлерhttps://www.youtube.com/watch?v=BYF2tfdD1fA

На 25.02.2019 година во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе гостува аматерски театар од Крива Паланка со комедијата: „Јас повеќе не судам тие ми пресудија мене“, почеток од 19:00 часот влез: 100 денари. Не пропуштајте!

Во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино хуманитарната театарска претстава „Умри машки" во изведба на Аматерскиот Театар „Мирка Гинова" од Демир Капиja, овој настан е во склоп на проектот Хуманитарен маратон - „Неготино се буди". Вашите средства ќе одат во прилог на најзагрозеното семејство во општината, за луѓе кои немаат стабилен покрив над главата, живеат во куќа која може да се распадне во секој еден момент. Ве покануваме да ја погледнете оваа одлична комедија.Автор: Алдо Николај
Режија: Томе Атанасов
Играат: Кристина Николовска
Томе Атанасов
Крсте Мелов
Димче Бањански

Сметка за донации: 240197002114139
Милан Најдов

Традиционално како и секоја година така и оваа на 15.12.2018 год. (сабота) со почеток од 19:00 час. Годишен концерт ќе одржи КУД „Јане Сандански“ при Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино. Гости на вечерта ќе биде КУД „Бранислав Нушиќ“ од Владичин Хан, влез само 50 ден. Не пропуштајте!