Даме груев бб,
1440 Неготино

На 30.10.2019 година со почеток од 19:00 часот во салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи концерт на „ДУО СКУПИ“, Делата се аранжирани за флејта и виолина од Ермаљ Мехмети, влезот е слободен!!

ПРОГРАМА:

1.        Со маки сум се родил јас

2.        Не си го продавај Кољо чивлигот

3.        Një Lule

4.        Касапско Оро

5.        Море сокол пие

6.        Опа иха

7.        Јано мори

8.        Burimet

9.        Си заљубив едно моме

10.     Пајдушко оро

 

 

 

На ден 31.10.2019 год. Академскиот ансамбл Македонија по завршената балканска турнеја ја започнува концертната турнеја низ Македонија, Свој целовечерен концерт ќе одржи во Неготино со почеток од 19:00 часот. Како предгрупа учество ќе земе КУД „Јане Сандански“ од Неготино, влез 100 денари.

26.10.2019 год. (сабота) во НУ Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи концерт на класична музика во изведба на  Гиргина Гиргинова - сопран, Јоана Стратева - виолина, Богдана Попова - пиано и Владимир Попов баритон и пиано. Концертот почнува од 19:00 часот, а влезот е слободен.

 

На 24.10.2019 година во салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи концерт на познатата музичка група „Фолтин“ влезот е слободен!