Даме груев бб,
1440 Неготино

На барање на љубителите на театарот од Неготино, на 11 септември (вторник) со почеток во 20 часот во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” ќе гостува комедијата “Пасивно пушење” на кавадаречкиот театар “Иван Мазов Климе”. Претставата е работена според текстот на српскиот драматург Небојша Ромчевиќ, а ја режира Јордан Витанов како гостин од велешкиот театар. Главните улоги во претставата ги играат Диме Коцевски, Видан Станоев, Диме Боцев, Љупчо Настов, Коле Колев и Валентина Ѓорѓиева.  Претставата ова лето доживеа премиера во Кавадарци, а во вторник (11 септември) ќе гостува во нашиот град. Овој културен настан е финансиран од Општина Неготино, а логистичката и техничката поддршка е на Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” од Неготино, влез само 50 денари.

Повторно и оваа година Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе ја организира традиционалната манифестација „Неготинска поетска вечер“ 2018 во прекрасниот амбиент на Манастирот „Св.Ѓорѓи“ Неготино. На овој настан кој веќе неколку години наназад го организираме во очи на големиот

државен  празник „8ми Септември“ учество ќе земат повеќе поети од Неготино и од повеќе градови на Република Македонија. Ве покануваме на 7 септември петок од 19:00 час. во дворот на Манастирот „Св.Ѓорѓи“ да присуствувате на овој настан.

Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија, за прв пат ја организира манифестацијата „Неготински Серенади“ на која учество ќе земат повеќе музички групи од Македонија. Настанот ќе се одржи на 18 септември со почеток од 19:00 часот во салата на Центарот за култура Неготино, ве покануваме да присуствувате на истата, влез слободен.

ИВАНА ОРЕШКОВА

Центарот за култура организира ликовна изложба на цртежи од младата талентирана Ивана Орешкова, на 24.јули 2018 година во фоајето со почеток од 12:00 часот. По тој повод ве покануваме да присуствувате на овој настан и да и дадеме поддршка на нашата сограѓанка и да ја охрабриме и понатаму да продолжи да твори и да ја развива нејзината техника на цртење.