Даме Груев бб,
1440 Неготино

На 23.03.2021 година со почеток од 14:00 часот во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се организира Литературно читање по повод „Светскиот ден на поезијата“ , на кое учество ќе земат ученици од ООУ „Гоце Делчев“ Неготино под менторство на наставничката Весна Ристова, воедно потсетуваме дека оваа манифестација ќе се одржи по сите протоколи поради состојбата со Ковид пандемијата.

Во чест на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик на 22.02.2021 година (понеделник) со почеток од 15:00 час. во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се организира Литературно читање, на кое учество ќе земат ученици од СОУ „Св. Кирил и Методиј“ Неготино, под раководство на професорката Маја Којчева Величкова. Овој настан ќе се одржи по сите протоколи за заштита од ковид вирусот.

 

Во чест на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик на 22.02.2021 година (понеделник) со почеток од 15:00 час. во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се организира Литературно читање, на кое учество ќе земат ученици од СОУ „Св. Кирил и Методиј“ Неготино, под раководство на професорката Маја Којчева Величкова. Овој настан ќе се одржи по сите протоколи за заштита од ковид вирусот.

 

По повод големиот празник „Св.Трифун“ НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино, во соработка со Фото и Видео Клуб „Ацо Ѓорчев“ организира Изложба на фотографии на тема „Св. Трифун“. Изложбата ќе се отвори на 12.02.2021 година (петок) со почеток од 12:00 часот во Фоајето на Центарот за култура, во согласност со сите протоколи за заштита од корона вирусот. Ги покануваме заинтересираните граѓани да присуствуваат на оваа изложба.