Даме груев бб,
1440 Неготино

На 07.11.2018 година (среда) со почеток од 19:00 часот во очи на празникот „8ми Ноември“ - Ден на Општина Неготино ќе се одржи театарската претстава „Умри Машки“ во изведба на аматерскиот театар при Домот на култура „Мирка Гинова“ од Демир Капија, влез само 50 денари. Не пропуштајте!

      

 

 

Во салата на центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе ни гостува светски реномираната и позната музичка група „Баклава“. Концертот започнува во 19:30 часот, а влезот е само 100 денари! Не пропуштајте да го проследите овој несекојдневен настан и да уживате во прекрасните изведби на познатите македонски песни! 

Почитувани сограѓани, НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ве информира дека на 25 септември (вторник) и 27 септември (четврток) со почеток од 19:30 час. во киното-салата на Центарот за култура ќе се прикажува ревија на Европски филмови. За истата влезот е слободен! 

 
Концерт на класична музика на Тоше Поп-Лазаров од Радовиш (Магистар по пијано) во НУ центар за култура „АЦО ГОРЧЕВ„ - НЕГОТИНО со почеток од 19:30 часот.
Пред  публиката ке се претстави со Концерт- Програма составена  од композициите
1.„Хроматска фантазија и фуга„  од Ј.С.Бах
2,„Соната за пијано  „ од Ј.Хајдн
3,„Соната  Реминисценза(Sonata  Reminiscenza  OP.38,No1) од Николаи Метнер
4,„Седум балкански Игри „од  Марко Тајќевиќ
Влез слободен, повелете на овој несекојдневен настан.
(Тоше Поплазаров е роден 28,10,1993г во Радовиш, Основно музичко има завршено во Радовиш,Средно музичко во ДМУЦ„Сергеј Михајлов „Штип, Дипломира и Магистрира со висок просек изведувач на Појано  на ФМУ при УКИМ Скопје  во класата  на професор  мр-Рита Поповик , во досегашните  настапи има освоено повеке високи  награди на републичко и балканско ниво.)
 
Овој настан е подржан од Министерство за култура на Р.М.