Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

Почитувани, на 21.03.2023 година (вторник) од 19:00 часот премиерно ќе биде прикажан шведскиот игран филм "ЛАРС И БАРОНОТ".

Кратка содржина 
Шведска. Крај на 19 век. Ларс Ериксон и неговата сопруга мора да се преселат од
градот во пештера која е лоцирана во шума, во сопственост на локален барон. За да
успее да ги преживее лошите сиромашни услови, Ларс започнува со ловокрадство. Тоа не
му се допаѓа на баронот, па му наредува да престане. Ларс, кој не е тип на човек кој сака
да прима наредби, си продолжува по свое и го исмева баронот. Конфликтот меѓу двајцата
мажи ескалира сè додека грофицата, која наследила богатство, не ги покани двајцата на
нејзината годишна забава за лов. Ларс и баронот, поради мудриот надзор на грофицата,
ќе мора да бидат љубезни еден со друг на еден ден.
 
 
Година: 2016
Режија: Џон Торнблад
Времетраење: 97 мин
Земја: Шведска
Жанр: Комедија; Драма;
Дистрибутер: Катавеј Дооел
Возрасна Категорија: 12+
Влез 50 денари