Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 27.10.2021 година (среда) со почеток од 18:30 часот ќе се прикажува играниот филм „Маре“, претставата ќе се одржи по сите протоколи за заштита од COVID 19 вирусот.  Влез: 100 денари.

KРАТКА СОДРЖИНА

Рутински, но со посветеност, Маре го води скромното домаќинство на своето мало семејство, иако новата машина за перење не е единственото што недостасува. Кога случајна средба ќе го разгори нејзиното либидо, таа не се воздржува долго.

Година: 2020
Режија: Андреа Штака
Времетраење
:  84 мин
Земја
: Швајцарија / Хрватска
Жанр
драма
Дистрибутер: Катавеј
Возрасна Категорија
: 12+

Линк од imdb:  https://www.imdb.com/title/tt7583460/?ref_=fn_al_tt_1

 

Напишано од НУЦК
Категорија:

Почитувани, на 19.10. 2021 година (вторник) со почеток од 12:00 часот, ќе се одржи Изложба на дела изработени од хартија - Квилинг техника, изработени од членовите на креативната работилница при Центарот за култура од  Крива Паланка. Ги покануваме сите заинтересирани за уметноста да присуствуваат на отварањето во Фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино, при што задолжително е да се придржуваат кон мерките за заштита од COVID 19 вирусот.

Напишано од НУЦК
Категорија:

Почитувани,  Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ви најавува уште еден настан од полето на традиционалната култура. Станува збор за изложба на фотографии од традиционални носии од збирката на младиот стружанец Љупчо Милошески. Воедно на отварањето на изложбата ќе биде поставен штанд со монографија од самиот автор во која се прикажани сите традиционални носии кој тој самиот ги собирал од терен. Изложбата ќе биде поставена на 05.10.2021 (вторник) со почеток во 12:00 часот во фоајето на Центарот за култура Неготино, а ќе трае до 11.10.2021 (понеделник).

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 10.10.2021 година (недела) со почеток од 19:00 часот КУД „Јане Сандански“ при Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе го одржи својот годишен концерт  со што ќе ги  заокружи сите предвидени  активности во фолклорната дејност за 2021 година. Концертот ќе се одржи според сите КОВИД мерки и протоколи, влез: 100 денари.

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 01.10.2021 година (Петок) во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи Изложба на слики изработени на колонијата „Св. Пантелејмон“ во 2020 година, организирана од Центарот за култура од Кочани. Ги покануваме заитересираните граѓани да присуствуваат на отварањето од 12:00 часот, воедно напоменуваме дека изложбата ќе се одржи со сите протоколи за заштита од корона вирусот.