Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 07.12.2021 година (вторник) со почеток од 19:00 часот во Центарот за култура ќе се одржи најпознатата традиционална манифестација „Најдобар Глас 2021“, ги покануваме сите заинтересирани да присуствуваат на овој настан и да им дадат подршка на младите таленти учесници од нашиот град кој за прв пат ќе настапат на јавна музичка сцена. Напоменуваме дека настанот ќе се одржи по сите протоколи за заштита од CODIV 19 вирусот. Влез 100 денари.

 

 

Напишано од НУЦК
Категорија:

22 и 23.11.2021 година со почеток од 19:00 часот, во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се прикажува документраниот филм „Каде припаѓаме“. Претставата ќе се одржи по сите протоколи за заштита од COVID 19 вирусот, влез само 50 денари.

Кратка содржина
Родителите се разделуваат, семејството се распаѓа. Од она што некогаш било едно сега произлегуваат два одвоени светови. Децата сега живеат меѓу два домови, во постојана транзиција. Филмот се обидува да ни ја приближи детската реалност и се фокусира на тоа колку децата се кревки, но истовремено и колку храбропаметно и со смеа ја перцепираат нивната состојба.

Година: 2019
РежијаЖаклин Цинд
Времетраење
: 78 мин
Земја
Швајцарија
Втора категорија

Дистрибутер: Узенгија
Жанр:Документарен филм

· Номиниран за Кристална мечка на Берлин Филм Фестивал 2019 во Generation Kplus

програмата

· Добитник на Young Eyes наградата на Документарниот фестивал во Лајпциг

 https://www.imdb.com/title/tt9731426/?ref_=fn_al_tt_3

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 29.11.2021 гдоина ( понеделник ) со почеток од 12:00 часот, во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи изложба на дела од уметникот Тасим Кадрија. Ги покануваме сите заинтересирани за ликовната уметност да дојдат да ја посетат изложбата, истата ќе биде одржана по сите протоколи за заштита од COVID 19 вирусот.

 

Напишано од НУЦК
Категорија:

Самостојна изложба на ликовниот уметник Ангел Миов насловена како: Wr Wood en reality. Изложбата се одржа во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино,  на која се почитуваа сите протоколи за заштита од COVID 19 вирусот.