Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:
Почитувани љубители на театарот и театарската уметност, чест и задоволство ни е да најавиме дека на 27.10.2022 година со почеток од 20:00 часот во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино настап ќе има уште една професионална театарска претстава.
Во гости ни доаѓа Театар Куманово со комедијата "Секс и лаги" која беше прогласена за најдобра претстава на фестивалот "Денови на комедија 2022".
? Театарска претстава која заслужува задолжително присуство!
? Билетите се во продажба во НУЦК "Ацо Ѓорчев" Неготино од 18.10.2022 (вторник) по цена од 200 денари.
 
 
Напишано од НУЦК
Категорија:
14.10.2022 (петок) Манастир "Св. Ѓорѓи" Неготино
Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" Неготино организира ликовен хепенинг "Балкански културни средби" кој ќе се одвива во преубавата природа на Манастирот "Св. Ѓорѓи" Неготино, каде што учество ќе земат реномирани академски сликари од нашата земја.
Проектот е финансиски поддржан од Министерството за култура.
 
Напишано од НУЦК
Категорија:

На 20.09.2022 година (вторник) од 12:00 часот во фоајето на НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи Изложба на слики од Детската ликовна колонија која се организираше во Манастирот „Св.Ѓорѓи“ Неготино оваа година. Ги покануваме сите заитересирани за ликовната уметност да присуствуваат на изложбата.

 

Напишано од НУЦК
Категорија:
04.10.2022 (вторник)  од 19.30 час. во Кино сала при НУЦК "Ацо Ѓорчев" Неготино
? Почитувани љубители на театарот и театарската уметност,
Чест и задоволство ни е да ја најавиме театарската претстава "За штетата од тутунот" монодрама од Антон Павлович Чехов, а во изведба на Ѓорѓи Ташулов член на аматерскиот театар " Ацо Ѓорчев" при Центарот за култура Неготино.
? Влез: 100 ден.
Напишано од НУЦК
Категорија:

На 21.07.2022 година (четврток) со почеток од 13:00 часот ќе се прикажува детскиот игран филм „Вселенско момче“ Влез: 50 денари.

ВСЕЛЕНСКО МОМЧЕ (SPACE BOY)

Времетраење: 100'
Држава: Белгија  
Режија и сценарио: Оливие Перу 
Дистрибутер: Катавеј Дооел

Награди: Teen screen Winner/Best Film (Molodist 2021), Heart on Award (BIKY 2021), European Children’s film Award & Junior Jury Award (Schlingel International Film Festival, 2021), Children’s Jury Prize (Riga International Film Festival, 2021)

Кратка содржина
Џим е надарено 11-годишно момче со пасија за вселената и науката. Доселувајќи се во нов град со татко му, Џим треба да учествува на натпревар за млади научници со неговата нова соученичка Ема. И покрај нејзината неподготвеност, Џим ја убедува да го имитира проектот „Екселсиор“ на Китингер (првиот човек кој стигна до границата на вселената во 1960 година) и тајно да направи вистински воздушен балон. Овој талент го наследува од неговиот татко, Греам, астрофизичар кој треба да оди на вселенска мисија. Бидејќи мајката на Џим е почината, овој проект му е многу важен. Но, кога открива дека Греам се откажал без да му каже, неговиот свет се распаѓа. Натпреварот се претвора во опсесија и Џим сака да докаже дека нема да се откаже како неговиот татко. Џим ја турка Ема до нејзините граници и ја вовлекува во авантура која ќе ги зближи.

Премиера: 21.07.2022
Возрасна категорија: втора категорија
Дистрибутер: Катавеј