Даме Груев бб,
1440 Неготино

На 23. април 2021 год. петок со почеток од 14:00 часот во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се одржи литературно читање со настап на ученици од ООУ „Гоце Делчев“ Неготино под менторство на наставниците Весна Ристова и Пандорка Илкова. Настанот ќе се одржи со сите протоколи наложени поради опасноста од Корона вирусот.

 

На 31.03.2021 година со почеток од 18:00 часот во киното на НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се прикажува филмот „Брит Мери беше тука“, претставата ќе се одржи по сите протоколи кои се задолжителни поради состојбата со корона вирусот.

KРАТКА СОДРЖИНА

63-годишната Брит-Мари го напушта неверниот сопруг по 40 години брак и животот на посветена домаќинка. Вистински предизвик е да најде работа во малиот град Борг особено откако ќе ѝ кажат дека е досадна пасивно-агресивна тетка.  Се вработува како тренер на детски фудбалски тим и така почнува нејзиното патување сочинето од тешки предизвици, борби, но и љубов.

Година: 2019
Режија: Тува Новотни
Времетраење:  97 мин
Земја
Шведска
Жанр
Комедија, драма, спорт

Дистрибутер за МакедонијаКТ Филм и Медиа

Шведска продукција базирана на бестселерот на Фредрик Бакман

линк од imdb: https://www.imdb.com/title/tt8103160/?ref_=fn_al_tt_1

линк од трејлер:  https://www.imdb.com/video/vi2008661785?playlistId=tt8103160&ref_=tt_ov_vi

 

 

 

 

На 23.03.2021 година со почеток од 14:00 часот во фоајето на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино ќе се организира Литературно читање по повод „Светскиот ден на поезијата“ , на кое учество ќе земат ученици од ООУ „Гоце Делчев“ Неготино под менторство на наставничката Весна Ристова, воедно потсетуваме дека оваа манифестација ќе се одржи по сите протоколи поради состојбата со Ковид пандемијата.